Trainingen

  • Leren leren voor toekomstige brugklassers
  • Leren leren voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs
  • Huiswerkbegeleiding (2 avonden per week: van 19.30 – 21.00 uur)
  • Examentraining voor één van de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde.
  • Braingame Brian, onder andere t.b.v. de concentratie en het werkgeheugen
  • Trainingen worden verzorgd door docenten/mentoren die verbonden zijn aan één van de middelbare scholen in Bussum.

Brugklastraining

Naar de middelbare school gaan is een grote verandering. Een nieuwe klas, verschillende docenten en veel nieuwe vakken. Van leerlingen wordt verwacht dat ze huiswerk plannen, toetsen doelmatig leren én hun tijd efficiënt indelen, zodat er ook nog tijd voor ontspanning overblijft.

Veel brugklasleerlingen in het voortgezet onderwijs hebben moeite met het toepassen van de juiste studiemethode. Om een goede start in de brugklas te bevorderen, biedt de Taalsprong de ‘Brugklastraining’ voor groep 8 leerlingen aan.

Leren leren op de middelbare school

Heb je moeite met studeren? Weet je niet hoe je het aan moet pakken? Speciaal voor jou organiseren wij ‘Leren studeren’– trainingen om studievaardigheden te trainen die belangrijk zijn om je goed voor te bereiden op toetsen. Denk bijvoorbeeld aan studerend lezen en samenvatten.

Examentraining Nederlands

Zit je in je eindexamenklas en wil je goed voorbereid aan je eindexamen beginnen? Speciaal voor jou organiseren wij een training Nederlands. Deze training staat onder leiding van deskundige docenten Nederlands die jarenlange ervaring hebben in het onderwijzen van de examenstof.